tag:blogger.com,1999:blog-5565116409140145529.post8431276239669264233..comments2023-10-25T11:44:32.965+02:00Comments on Danie jednogarnkowe: Ser.Kasia Borońhttp://www.blogger.com/profile/11161603231358573254noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-5565116409140145529.post-50355471837714776432010-05-19T10:19:58.485+02:002010-05-19T10:19:58.485+02:00Ciekawe czyimi rączkami Sebastian "skorzysta&...Ciekawe czyimi rączkami Sebastian "skorzysta" z przepisu<br />hihihih<br />BuziakGosiahttps://www.blogger.com/profile/07832672906431372568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5565116409140145529.post-43946810791680049412010-05-17T07:49:51.678+02:002010-05-17T07:49:51.678+02:00Tak, jest i wersja ze zgliwieniem.Ale jakoś nie ro...Tak, jest i wersja ze zgliwieniem.Ale jakoś nie robilam takich doświadczeń.Mam ochotę za porobić doświadczenia z robieniem sera żółtego w domu oraz plesniowego. Wszystkie pleśnie, podpuszczki i inne mozna kupić np na Allegro. Muszę sie jednak do tego przygotować:kupić termometr, higromer, potem podpuszczkę i szczepy pleśni.Przygotować pomieszczenie. Jakość jedzenia bardzo spada.To co kupujemy przeraża mnie coraz bardziej:kiełbasa której nie można usmażyć, ser żółty którego nie da sie utrzeć na tarce, mięso nasączone CZYMŚ, ze podczas smażenia cieknie i cieknie, schab który puchnie podczas smażenia.Jest coraz gorzej.Kasia Borońhttps://www.blogger.com/profile/11161603231358573254noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5565116409140145529.post-80404726512658771802010-05-15T00:47:26.602+02:002010-05-15T00:47:26.602+02:00Jako miłośnikowi serów bardzo podoba mi się ta kon...Jako miłośnikowi serów bardzo podoba mi się ta koncepcja z pozytywnym wpływem na odporność. :) A z przepisu koniecznie muszę skorzystać. :)ART-Dhttps://www.blogger.com/profile/17356591411613403446noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5565116409140145529.post-56575596943391429092010-05-14T23:51:05.892+02:002010-05-14T23:51:05.892+02:00ja tam nie wiem dlaczego lubię twaróg, po prostu j...ja tam nie wiem dlaczego lubię twaróg, po prostu jem:) a żółtego mniej wolę...:(Beatahttps://www.blogger.com/profile/12581266965958776075noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5565116409140145529.post-64879415189648945852010-05-14T17:38:18.355+02:002010-05-14T17:38:18.355+02:00Ale ja tu nie widzę w tym serze nic a nic, co było...Ale ja tu nie widzę w tym serze nic a nic, co byłoby probiotykiem, czyli nie ma żywych kultur pałeczek kwasu mlekowego.Moja babcia robiła sama ser topiony, ale chociaż był naprawdę smaczny, to jakoś mi się nie chce go robić. W jej przepisie biały ser wpierw musiał zgliwieć, co wiązało się z niezbyt miłym zapachem w kuchni. Ale to jeszcze nic, extra niemiła woń roznosiła się po chacie, gdy babcia ów zgliwiały ser topiła na patelni. Oczywiście dodawała do niego kminku lub przesmażonych pieczarek. Taki przepis jak podałaś już gdzieś czytałam ale tam kazali dawać ocet jabłkowy. A propos odmładzających właściwości sera- ponoć najlepsze są sery podpuszczkowe, czyli prawdziwa bryndza i oscypek, bo zapobiegają miażdżycy.anabellhttps://www.blogger.com/profile/04432866567332809112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5565116409140145529.post-3100691644104962452010-05-14T14:35:36.811+02:002010-05-14T14:35:36.811+02:00Robiłam.Inaczej bym nie pisała. Ja wolę tłusty ser...Robiłam.Inaczej bym nie pisała. Ja wolę tłusty ser, ale z chudego tez będzie. Mozna przyprawiać kminkiem, szczypiorkiem....czym sie zywnie podoba.Pyszne.Kasia Borońhttps://www.blogger.com/profile/11161603231358573254noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5565116409140145529.post-46897980848798765412010-05-14T10:26:58.098+02:002010-05-14T10:26:58.098+02:00Normalnie, chyba spróbuje :)Normalnie, chyba spróbuje :)Gosiahttps://www.blogger.com/profile/07832672906431372568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5565116409140145529.post-11838313836994278792010-05-14T10:07:42.291+02:002010-05-14T10:07:42.291+02:00Aha! I ten ser biały to jaki? Chudy, tłusty, półtł...Aha! I ten ser biały to jaki? Chudy, tłusty, półtłusty??Atahttps://www.blogger.com/profile/15536564465318966004noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5565116409140145529.post-78511067951117494022010-05-14T10:07:07.469+02:002010-05-14T10:07:07.469+02:00Robiłaś już ten ser Kasiu?Robiłaś już ten ser Kasiu?Atahttps://www.blogger.com/profile/15536564465318966004noreply@blogger.com