Czytałam wiele poradników dotyczących biznesu, radzących jak go otworzyć, jak dorobić się na nim majątku. No i okazuje się,że to jest proste.
Przepisem na sukces jest znalezienie NISZY.Co jest niszą? Coś co inni jeszcze nie wymyślili.
Jeśli otwieramy coś jako pierwsi, możemy narzucić większą marżę, co za tym idzie mieć większy zwrot z inwestycji.
Zakładając budke z kebabem nie uda się podbić rynku.
Jeśli podejdziemy do tematu w sposób nowatorski, całość poddamy innej oprawie to szanse na trafienie na liste 100 najbogatszych Forbsa wzrosną wielokrotnie.
Interes więc musi być TRUDNY DO SKOPIOWANIA.
Trzeba się zastanowić nad tym CZEMU JESTEŚMY LEPSI OD INNYCH.
Jeśli ktoś chce się zająć koszeniem trawników,to nie zastanawia się nad tym,że najprawdopodobniej jego pracownik sam otworzy taką firme w niedługim czasie.
Najlepiej byłoby, by nasza działalność była powiązana z naszą pasją. To szczyt szczęścia, bo wtedy naprawdę będziemy dobrzy w tym co robimy. Nie stracimy serca do biznesu, przy pierwszych napotkanych trudnościach i będziemy profesjonalistami całą gębą.
Kolejnym czynnikiem jest CZYNNIK LUDZKI. Wiekszość z nas nie zdaje sobie sprawy z tego,że zatrudniajac pracownika musi się liczyć z tym,że owej osobie nie zalezy za bardzo na wykonywaniu zajęcia rzetelnie.
Jeśli zatrudnicie osoby,które będą zarabiać wiecej niż przeciętnie, to możecie liczyc na większy entuzjazm, a co za tym idzie na mniej nieprzespanych nocy.
Kolejnym bardzo ważną rzecza która powinniśmy brać pod uwagę przy zakładaniu interesu jest PŁYNNOŚĆ MAJĄTKU PRZEDSIĘBIORSTWA.
Jeśli otworzymy sklep franczyzowy to szansa na wyjecie 200 tyś.zł które zainwestowaliśmy na rozpoczęcie działalności będzie więcej niż znikoma.
Cechą która charakteryzuje wiekszość bardzo zyskownych interesów jest to, że są INNOWACYJNE.
Reasumujac jeśli ktoś ma ochotę otworzyć naprawdę dobry interes, to powinien się zastanowić :
1. czemu jestesmy lepsi od innych ?
2. czy interes jest trudny do naśladowania?
3. na ile nasz pomysł jest niszowy?
4. na ile zachowamy płynność ?
5. jak duży wpływ na powodzenie naszego interesu bedzie miał czynnik ludzki?
Prawda,że to proste?
1 komentarz:
MÓZG. NISKIE węglowodany. Błędy w IG.
BH.48.
MOTTO: ENERGIA i WIEDZA, jest ważna jak na 1 roku studiów, tzn. alfabet nt BYCIA !!
MÓZG człowieka odżywia się GLUKOZĄ. Wobec tego należy wiedzieć, iż najlepszym dla mózgu PALIWEM jest; CHLEB typu KR-IRL, z ilością 80% tzw. NISKICH węglowodanów, tj. do 26% wzrostu, a więc tych które nie skutkują cukrzycą typu 2.
Pamiętajmy, że cukrzycę typu 2 powodują mąka i każdy cukier spożywczy. Wystarczy tych produktów nie spożywać, to wówczas możliwości zachorowania na ten rodzaj cukrzycy równe są = 0%
CHLEB typu KR-IRL, stabilizuje poziom cukru we krwi na wiele godzin. Jemy bez większych zahamowań, SMACZNIE i dużo, a przede wszystkim energetycznie oraz BEZ UCZUCIA GŁODU.
Zmęczenie jest nam wtedy obce, a KREATYWNOŚĆ myślenia zaskakuje nas samych. Zdrowiejmy i szczuplejmy zatem !!
Takie odżywianie NIE JEST DROGIE, a wręcz WYJĄTKOWO TANIE.
Koszt 1 szt. mini chlebka to 18-20 groszy czyli całodzienne wyżywienie 1 osoby nie przekroczy 2,00 zł. Zjadamy mniej droższych produktów, a to dlatego; że CHLEB typu KR-IRL, syci niewyobrażalnie przez 4-5 godz. ELIMINUJE GŁÓD, gwarantując przy tym odżywienie BIOLOGICZNIE WZORCOWE !!
To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec WARTO !!
R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody. IG; to marketing, obłuda i biznes.
Zobacz też; INDEKS ŻYWIENIOWY, wg: IRL KRAKÓW.
Książka; pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/
Justyna HALL, Poznań
Prześlij komentarz