poniedziałek, 6 kwietnia 2009

Słone ciasteczka serowe.



Takie oto ciasteczka słone są pochłaniane w mojej rodzinie w zastraszającym tempie.

Prosty przepis:

40 dkg mąki
1 kostka margaryny
4 serki topione (po 10 dkg każdy)
sól
pieprz,papryka,kminek (co kto lubi)

Szybko zagnieść ciasto i włożyć do zamrażalnika na godzinę.
Rozwałkować na grubość ok.3 mm i wykrawać ciasteczka.Przyprawiać wg uznania pieprzem, papryką, kminkiem.
Piec w temp 190 stopni około 15 min (mają być lekko zlote).
Smacznego.

3 komentarze:

Anonimowy pisze...

to z serka topionego było? takie dobre? :)

E

Kasia Boroń pisze...

Ano z serka topionego. :-)

Anonimowy pisze...

były pyszne, na pewno na stałe zagoszczą w moim repertuarze. jednak ja zrobiłam połowę z cukrem i wariant na słodko jest chyba jeszcze lepszy! pozdrawiam!